Pompoen


Courgettes en pompoenen moeten altijd met zorg opgekweekt worden. De voor kweek is niet zo heel lang omdat de planten zo hard groeien. Eind april zaai ik ze voor en de sterkste planten komen in mei in de tuin te staan. De planten worden handmatig bestoven waarna de bloem of de gehele plant wordt afgedekt met organza zakjes of vliesdoek. Hierdoor is kruisbestuiving niet meer mogelijk omdat de bestuivers er niet bij kunnen. Wanneer de vruchten groeien wordt de afscherming verwijderd, de vruchten gemarkeerd en mogen de planten groeien zoals ze willen. Als de vruchten overrijp zijn worden deze geoogst en verwerkt tot zaden


Flat White Boer

Flat White Boer, pompoen (Cucurbita maxima)

 

Mijn persoonlijke favoriet onder de pompoenen. Makkelijk te telen, sterke planten en schitterende smaakvolle vruchten.

Wanneer je de pompoen open snijd is hij fel oranje van binnen wat je niet verwacht als de witte buitenkant ziet. Mooi voor decoratie maar ook perfect om mee te koken. 

Iedere verpakking bevat minimaal 5 zaden. 

Voorzaaien vanaf half april of vanaf half mei op de plaats. 

 

Flat White Boer, Pompoen

€ 2,50

  • 0,02 kg
  • Uitverkocht

Musque de provance, pompoen

Musque de provance, pompoen (cucurbita)

Een klassieke pompoen die veel in de franse keuken wordt gebruikt. Vruchten worden redelijk groot en kunnen een doorsnee krijgen van 50 cm. 

Op wat extra voeding na in de vorm van compost of mest vraagt deze plant vrij weinig aandacht. Water geven alleen bij droogte, het is normaal dat de planten zijn bladeren wat laat hangen tijdens een hete periode, dit trekt in de nacht weer helemaal bij. Pompoenen zijn klaar om te oogsten als het steeltje begint te verhouten. 

Iedere verpakking bevat 5 zaden wat goed is voor ruim 20 m2 aan planten.

 

Musque de provance, pompoen

€ 2,50

  • 0,02 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-51

Contactgegevens:

Hoffman Zaden

Lijsterstraat 37

6591WE Gennep

Info@hoffmanzaden.nl

Facebook: Hoffman Zaden

06-53888454

Kvk: 81836473

BTWid: NL003609702B92

IBAN: NL31RABO0264560029

BIC: RABONL2U

 

 

 

 

 

 

 

De Moestuin van Robbert is lid van NAK tuinbouw wat staat voor Nederlandse Algemene Keuringsdienst van zaaizaden en pootgoed van landbouwzaden. 

 

Alle zaden zijn voorzien van de verplichte vermeldingen op de verpakkingen. Tevens wordt er jaarlijks een keuring uitgevoerd.

 

Fytosanitair nr: NL-895425904