Nieuwsberichten


Verpakkingen,

 

Het klink heel erg simpel maar dat is het eigenlijk niet. Wij willen een zo klein mogelijke impact maken op het milieu en hebben hierdoor enkele keuzes gemaakt met betrekking op de materialen die we gebruiken in onze verpakkingen.  

 

De zadenzakjes

Deze zijn volledig gemaakt van LDPE en hierdoor goed te recylen. Tevens gebruiken wij de 90 micron variant (de dikkere versie van de normale zakjes). Hierdoor kunt u nadat de zaden zijn gebruikt het label er af halen en de zakjes hergebruiken voor iets anders. Heeft u ze niet nodig dan kunnen de zakjes gewoon bij het plastic afval en de labels bij het papier. 

Andere zadenbedrijven gebruiken vaak wat op het oog lijkt op papieren zakjes wat beter voor het milieu zou zijn. Bekijk ze echter maar eens goed, deze zijn gelamineerd (papier en plastic) en onmogelijk van elkaar te scheiden waardoor deze in de vuilverbranding verdwijnen. De labels op de zakjes zijn gemaakt van thermisch papier. Hier komt geen inkt aan te pas en zijn volledig biologisch afbreekbaar

 

De verzenddoos

Een kartonnen doos met een papier sticker met logo erop. Ook deze kan volledig gerecycled worden door deze bij het oud papier te doen. 

 

De tape

Doosjes moeten uiteraard ook dicht gemaakt worden. Hiervoor hebben we verpakkingstape van papier. Deze is biologisch afbreekbaar. Behoorlijk duur voor ons ten opzichte van normale tape maar voor ons is het waard.

 

Het verzendlabel

Gedrukt op thermisch papier, volledig biologisch afbreekbaar en af te voeren via het oud papier.

 

Opvulmaterialen

Indien nodig moeten doosjes opgevuld worden zodat de bestelling niet al te veel rond rammelt in de doos. Hier gebruiken we Sizzlepak voor. Dit is gemaakt van gevouwen gerecycled papier welke alle kleuren van de regenboog kan hebben. Ook dit is volledig recyclebaar via het oud papier. 

 

Conclusie

Verzendmaterialen is en blijft een lastig ding om het helemaal goed te doen. Plastic zakjes milieu vriendelijk? Misschien niet maar het is wel nodig om het product te beschermen tegen vocht wat met andere materialen niet lukt. Hier door maken we er op deze manier het beste van. Heeft u nog tips betreft de verpakkingen? Laat het ons vooral weten. Wij zijn altijd op zoek naar verbetering!