Komkommer


Komkommer wordt gezaaid bij mij vanaf half april. Deze kunnen gewoon op de vensterbank. Bij het oppotten selecteer ik de beste en sterkste planten die naar de tuin mogen voor zaden teelt. De komkommer is wat lastiger qua afschermen door zijn grillige vorm van groeien. Toch worden deze handmatig bestoven en afgedekt met een vliesdoek om kruis bestuiving te voorkomen. Wanneer de vruchten overrijp zijn worden deze geoogst en worden de zaden er uit gehaald. Deze worden vervolgens gedroogd en verpakt om vervolgens op de website terecht te komen om jou blij te maken!


Cucamelon/Muismeloen

Cucamelon/muismeloen (Melothia scabra)

 

Leuke soort om zelf te kweken. Een muismeloen is eigenlijk een mini komkommer. teel ze dan ook snel en laat ze niet te groot worden. Planten kunnen ondersteuning om te klimmen zeker waarderen. Vruchten kunnen zowel rauw als gegaard gegeten worden. Ze zijn fris van smaak en het uitelijk is bijzonder om te zien. Mensen zullen deze soort dan ook niet snel herkennen als een komkommer achtige. 

 

Iedere verpakking bevat minimaal 20 zaden 

Voorzaaien vanaf half april

Cucamelon/muismeloen

€ 2,50

 • 0,02 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-51

Poona Kheera, komkommer

Poona Kheera, komkommer (Cucumis sativus)

Een hele bijzondere soort uit india. Na heel wat jaren kweken was ik nog niet een plant tegen gekomen die zoveel vruchten in eens kan dragen. De schil is wat aan de harde kant waardoor je de komkommer goed kan bewaren. De smaak is licht ziltig waardoor deze komkommer een beetje op mij overkwam als een hartige snack. Zeer geschikt voor de buiten teelt. De plant doet  het goed als je hem opbind wat ruimte bespaard maar de je kan deze ook gewoon over de grond laten groeien.

Iedere verpakking bevat minimaal 20 zaden

Voor zaaien eind april

 

Poona Kheera, komkommer

€ 2,50

 • 0,02 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-51

Chicago pickling, augurk/komkommer

Chicago pickling, augurk/komkommer (Cucumis sativus)

Dit is een beetje een kruising tussen een augurk en een komkommer. Op beide manieren te gebruiken. Komkommer op het vuistje of maak deze in als een augurk. Planten groeien goed in de buitenlucht. Ondersteuning is fijn maar niet nodig want ze groeien net zo goed over de grond heen als je de ruimte hebt.

Iedere verpakking bevat 20 zaden

Voor zaaien vanaf half april

 

 

 

Algemene informatie betreft de teelt:

Alle zaden zijn geoogst in 2021. Verse zaden dus! De planten hebben een heel traject ondergaan voordat ze geschikt zijn voor zaden teelt. Om te beginnen zijn de zaden onder gecontroleerde omstandigheden opgekweekt en geselecteerd op hun groei vermogen. Hierna zijn de planten naar de moestuin gegaan. Alleen de beste planten komen hier dus te staan. Zie ik in de moestuin dat een plant niet mee kan met de rest dan wordt deze verwijderd om er voor te zorgen dat alleen van de beste planten zaden worden geoogst. De meeste soorten vermeerder ik al jaren waardoor de planten zijn aangepast om de lokale nederlandse groei omstandigheden.

Na het oogsten van de zaden worden deze geschoond, gedroogd en gedesinfecteerd met UV-C licht om eventuele ziektekiemen te doden. Hierna worden de zaden verpakt en ingevroren voor een bepaalde periode. Dit om de zaden te stratificeren. Dit is de winter nabootsen wat de kieming ten goede komt.

Hierna worden de zaden getest. Alle zaden hebben een kiempercentage van 85% of hoger voordat deze de deur uit gaan.

 

Op de zakjes staat geen zaaihandleiding maar deze zijn wel per product soort te vinden op het tabblad zaaihandleidingen hier op de website.  

Chicago pickling, augurk/komkommer

€ 2,50

 • 0,02 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-51

Marketmore, komkommer

Marketmore, komkommer (Cucumis sativus)

Marketmore is het ultieme ras komkommer om in de buitenlucht te telen. Na het uitplanten zal deze plant al snel een groeispurt inzetten. Planten kunnen worden opgebonden maar kunnen net zo goed gewoon over de grond groeien. De vruchten zijn stevig maar toch sappig van smaak en op de schil staan puntjes welke scherp kunnen aanvoelen. Laat je er echter niet door bedriegen want wanneer je ze langs een doek haalt zijn ze weg. Een heerlijke soort welke jaarlijks bij mij terug komt.

Iedere verpakking bevat minimaal 20 zaden

Vanaf half april voor zaaien en uitplaten na de laatste vorst

 

Marketmore, komkommer

€ 2,50

 • 0,02 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-51

Contactgegevens:

De Moestuin van Robbert

Lijsterstraat 37

6591WE Gennep

Info@demoestuinvanrobbert.com

Facebook: De Moestuin van Robbert

06-14641212

Kvk: 81836473

BTWid: NL003609702B92

IBAN: NL31RABO0264560029

BIC: RABONL2U

 

 

 

 

 

 

 

De Moestuin van Robbert is lid van NAK tuinbouw wat staat voor Nederlandse Algemene Keuringsdienst van zaaizaden en pootgoed van landbouwzaden. 

 

Alle zaden zijn voorzien van de verplichte vermeldingen op de verpakkingen. Tevens wordt er jaarlijks een keuring uitgevoerd.

 

Fytosanitair nr: NL-895425904