Komkommer


Komkommer wordt gezaaid bij mij vanaf half april. Deze kunnen gewoon op de vensterbank. Bij het oppotten selecteer ik de beste en sterkste planten die naar de tuin mogen voor zaden teelt. De komkommer is wat lastiger qua afschermen door zijn grillige vorm van groeien. Toch worden deze handmatig bestoven en afgedekt met een vliesdoek om kruis bestuiving te voorkomen. Wanneer de vruchten overrijp zijn worden deze geoogst en worden de zaden er uit gehaald. Deze worden vervolgens gedroogd en verpakt om vervolgens op de website terecht te komen om jou blij te maken!


Cucamelon/Muismeloen

Cucamelon/muismeloen (Melothia scabra)

 

Leuke soort om zelf te kweken. Een muismeloen is eigenlijk een mini komkommer. teel ze dan ook snel en laat ze niet te groot worden. Planten kunnen ondersteuning om te klimmen zeker waarderen. Vruchten kunnen zowel rauw als gegaard gegeten worden. Ze zijn fris van smaak en het uitelijk is bijzonder om te zien. Mensen zullen deze soort dan ook niet snel herkennen als een komkommer achtige. 

 

Iedere verpakking bevat minimaal 20 zaden 

Voorzaaien vanaf half april

Cucamelon/muismeloen

€ 2,50

  • 0,02 kg
  • Uitverkocht

Marketmore, komkommer

Marketmore, komkommer (Cucumis sativus)

Marketmore is het ultieme ras komkommer om in de buitenlucht te telen. Na het uitplanten zal deze plant al snel een groeispurt inzetten. Planten kunnen worden opgebonden maar kunnen net zo goed gewoon over de grond groeien. De vruchten zijn stevig maar toch sappig van smaak en op de schil staan puntjes welke scherp kunnen aanvoelen. Laat je er echter niet door bedriegen want wanneer je ze langs een doek haalt zijn ze weg. Een heerlijke soort welke jaarlijks bij mij terug komt.

Iedere verpakking bevat minimaal 20 zaden

Vanaf half april voor zaaien en uitplaten na de laatste vorst

 

Marketmore, komkommer

€ 2,50

  • 0,02 kg
  • Uitverkocht

Contactgegevens:

Hoffman Zaden

Lijsterstraat 37

6591WE Gennep

Info@hoffmanzaden.nl

Facebook: Hoffman Zaden

06-53888454

Kvk: 81836473

BTWid: NL003609702B92

IBAN: NL31RABO0264560029

BIC: RABONL2U

 

 

 

 

 

 

 

De Moestuin van Robbert is lid van NAK tuinbouw wat staat voor Nederlandse Algemene Keuringsdienst van zaaizaden en pootgoed van landbouwzaden. 

 

Alle zaden zijn voorzien van de verplichte vermeldingen op de verpakkingen. Tevens wordt er jaarlijks een keuring uitgevoerd.

 

Fytosanitair nr: NL-895425904