Groenbemesting

Groenbemesting

De Tuin van Eden

 

Mag ik jullie voorstellen aan de perfecte mix van groenbemesting

 

Ik ben al een aantal jaren aan het experimenteren met een ultieme mix van soorten groenbemesting die een beetje van alles doen.

-Insecten trekken

-Stikstof binden

-Grond goed afdekken

-Grond los houden

-Veel organisch materiaal toevoegen

-En makkelijk in het gebruik is (niet winterhard zijn)

 

 

Zelf ben ik er dan ook wel trots op dat ik naar menig poging de ultieme mix heb samengesteld welke het goed doet op iedere grond soort.

 

De ultieme mix van verschillende soorten groenbemesting waar je geen rekening mee hoeft te houden qua wisselteelt. Dit past altijd in je teeltplan en kan goed gebruikt worden als na teelt en de insecten zijn er gek op! De mix bedekt de grond ontzettend snel dus weinig last van onkruid druk na het zaaien.

 

Samengesteld uit:

-Inkarnaatklaver

-Tuinkers

-Alexandrijnse klaver

-Boekweit

-Honingklaver

-Blauwe lupine 

-Pijlpunt klaver

-Huttentut

-Phacelia 

 

Inkarnaat klaver:

Vlinderbloemig, haalt stikstof uit de lucht en slaat dit op in de wortels. Wanneer de wortels na het afsterven van het gewas in de grond blijven zitten komt deze stikstof vrij en ten goede aan de grond. Wanneer de klaver in bloei staat verschijnen er kegelvormige rode bloemen waar de insecten verzot op zijn

 

Tuinkers:

Dekt de grond snel af waardoor de voedingsstoffen niet snel uitspoelen. Sterft in de winter in zijn geheel af en geeft de tuin een natuurlijke mulchlaag

 

Alexandrijnse klaver:

Lijkt veel op de inkarnaat klaver alleen is deze beter op natte grond. Bloeiend een waar buffet voor insecten. Onderdrukt onkruid zeer goed. 

 

Boekweit:

Planten zijn snel groeiend, worden om en nabij een meter hoog en zorgen voor veel natuurlijk materiaal wanneer de planten in de winter afsterven. Bloeiende planten trekken veel bijen aan. 

 

Honingklaver:

Net als de overige soorten klaver vangt deze de stikstof in de lucht en slaat dit op in de wortels. In de winter wanneer de plant afsterft wordt de opgeslagen stikstof terug gegeven aan de grond. In bloei heeft de plant langgerekte trossen bloemen waar insecten gek op zijn. Planten worden ongeveer 50 cm hoog. 

 

Blauwe lupine:

Ook lupine vangt de stikstof uit de lucht en geeft dit door aan de wortels waar het wordt opgeslagen. Bijkomende voordeel van deze plant is dat hij zeer diep wortelt. Hierdoor blijft de grond na afsterven van de plant los. De plant zelf wordt ongeveer 100cm hoog

 

Pijlpunt klaver:

Snel groeiende klaver die stikstof vangt uit de lucht. Tevens een ware traktatie voor de bestuivers die zo hard nodig zijn in de tuin. Planten worden rond de 60 cm hoog 

 

Huttentut:

Plant geeft een goede onkruid onderdrukking en worden rond de 100 cm hoog. Met name de wilde bijen hebben veel plezier aan deze planten want de soort bloemen die deze plant heeft zijn niet te diep om nectar en stuifmeel te pakken

 

Phacelia:

Oftewel bijenbrood. Zeer mooie plant om te zien. Groeit snel, bloeit snel en geeft heel veel nectar aan de bijen en hommels. Planten worden ongeveer 50 cm hoog. 

 

Dit de ideale mix om als groenbemesting te gebruiken maar zeker ook om een bijen de tuin in te lokken. De planten variëren van 10 cm hoog tot een meter hoog wat zorgt voor een mooie dichte bossage vol nectar, stuifmeel en stikstof vangende planten waar allerlei bestuivende beestjes op af komen. Alle planten in de mix zijn vorstgevoelig waardoor ze na de winter weg zijn en je geen extra werk hebt met onderwerken. Bijkomend voordeel als je wel wil dat de planten volgend jaar terug komen dan moet je ze eerder zaaien en hun gang laten gaan. Ze zorgen zelf voor het nageslacht qua zaden. Deze vallen dan op de grond, overleven de winter en het volgende jaar kiemen ze weer gewoon. 

  

50 gram voor 25 vierkante meter 

 

Grond schoon maken en los harken. Breedwerpig de zaden strooien, inharken en wateren. Kieming zal snel volgen. Zaaien vanaf de laatste nachtvorst tm 1 augustus.

Groenbemesting

€ 5,00

  • 0,1 kg
  • Uitverkocht

Contactgegevens:

De Moestuin van Robbert

Lijsterstraat 37

6591WE Gennep

Info@demoestuinvanrobbert.com

Facebook: De Moestuin van Robbert

06-14641212

Kvk: 81836473

BTWid: NL003609702B92

IBAN: NL31RABO0264560029

BIC: RABONL2U

 

 

 

 

 

 

 

De Moestuin van Robbert is lid van NAK tuinbouw wat staat voor Nederlandse Algemene Keuringsdienst van zaaizaden en pootgoed van landbouwzaden. 

 

Alle zaden zijn voorzien van de verplichte vermeldingen op de verpakkingen. Tevens wordt er jaarlijks een keuring uitgevoerd.

 

Fytosanitair nr: NL-895425904