Groenbemesting


Groenbemesting: Hoffman Mix

Hoffman Mix is een groenbemesting welke bestaat uit verschillende soorten groenbemesting.

Het voordeel van deze mix is dat je het voordeel krijgt van allerlei verschillende soorten zoals:

-Organische massa toevoegen

-Stikstof bindend

-Aaltjes onderdrukken

-Onderdrukken van onkruid

Doordat er maar een kleine hoeveelheid aan brassicaceae is gebruikt in deze mix hoeft er geen rekening gehouden worden met de wisselteelt als je deze mix gebruilkt.

De mix is vorstgevoelig en zal vrijwel helemaal afsterven in de winter wat het onderwerken makkelijker maakt. In het geval van een no-dig situatie kan deze mix gewoon op het land blijven liggen of afgedekt worden met compost. 

 

Door de mix en de hoeveelheid van de zaden is deze groenbemesting tot eind september in te zaaien. Ter vergelijking tot de onderstaande soorten bevat deze verpakking meer zaden om de groei te compenseren die verloren gaat door het later inzaaien

 

Iedere verpakking is goed voor een oppervlakte van 50 m2

Groenbemesting: Hoffman Mix

€ 8,99

 • 0,4 kg
 • Uitverkocht

Groenbemesting: Japanse Haver

Japanse haver

Dit is de groenbemesting die onkruid goed onderdrukt doordat het zeer snel op komt na het zaaien en een zeer dichte groei heeft.

Het geef veel organische stof wat perfect is voor een goede bodem en bestrijd ook aaltjes.

Het gewas is in te zaaien vanaf april tot en met oktober. Zeer laat dus zodat het jou hoofdteelt niet in de weg zit. 

Japanse haver kan milde vorst overleven waardoor het niet meteen afsterft. Echter wanneer er een nacht strenge vorst overheen gaat sterven de planten af. Het voordeel hiervan is dat dit gewas ook te gebruiken is in een no-dig situatie. Bij vroeg inzaaien wel in de gaten houden dat de planten niet in het zaad komen. Mocht het toch gaan bloeien dan is dit makkelijk op te lossen door het gewas af te snijden of te maaien. 

 

Iedere verpakking is goed voor een oppervlakte van 50 m2

Groenbemesting; Japanse haver

€ 5,99

 • 0,3 kg
 • Uitverkocht

Groenbemesting: Alexandrijnse Klaver

Alexandrijnse kamer is perfect voor op de armere zandgronden. Het bind namelijk de stikstof uit de lucht en slaat dit op in de wortels.  Wanneer het gewas dan ondergewerkt wordt komt de stikstof vrij en groeit jou groente hier perfect op. Alexandrijnse klaver is winterhard. Je moet deze dus aan het einde van de winter onderwerken. Het vormt geen dicht wortelnetwerk dus dit gaat gelukkig wel makkelijk. In een no-dig situatie kan er gekozen worden om het gewas af te dekken met een stuk zeil of karton zodat er geen licht bij het gewas kan komen.  Inzaaien kan in de periode juni tot en met augustus. Dit klinkt vroeg en dat is het ook. Doordat het gewas laag blijft kan dit al tussen de rijen met groente gezaaid worden voordat deze geoogst zijn.

 

Iedere verpakking is goed voor een oppervlakte van 50 m2

Groenbemesting: Alexandrijnse klaver

€ 5,99

 • 0,3 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-51

Groenbemesting: Gele Mosterd

Gele mosterd is een snel groeiend gewas wat onkruid goed onderdrukt. Het geeft veel organische massa in een korte tijd waardoor jij jou bodem in een paar maanden een flinke upgrade te geven. Groeit op alle gronden goed behalve op zure grond. Mosterd kan gezaaid worden tot en met september. Laat het gewas echter niet in bloei komen als je vroeger zaait. Wanneer het in bloei komt is het verstandig om het af te snijden of te maaien. Het gewas is niet winterhard en zal bij de eerste vorst al afsterven.

 

Iedere verpakking is goed voor een oppervlakte van 50 m2

Groenbemesting: Gele Mosterd

€ 5,99

 • 0,3 kg
 • Uitverkocht

Groenmesting: Seradelle

Seradelle is een kruipende plant welke niet winterhard is. Na de eerste vorst zal deze dan ook gelijk afsterven. Voordeel van deze groenbemesting is dat deze stikstof bind met de lucht en deze dan weer opslaat in de wortels. Na het afsterven van de plant door de vorst komt deze stikstof geleidelijk vrij en dient zo als voeding voor het volgende gewas wat er op deze grond gezet wordt. Seradelle bloeit lang en zeer uitbundig. Hierdoor help je de bijen enorm. Na de bloei is het raadzaam om de planten af te maaien zodat deze niet in het zaad schieten. Seradelle zaai je in de periode april tm juli. Hoe vroeger je deze zaait des te beter dekt het de grond af voor onkruid. 

 

Iedere verpakking is goed voor 50m2

 

Groenbemesting: Seradelle

€ 5,99

 • 0,3 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-51

Groenbemesting: Bladrammenas

Bladrammenas wordt vrijwel uitsluitend gezaaid om de grond goed af te dekken en om heel veel organische massa toe te voegen aan de bodem. Het wordt gezaaid van juli tot en met augustus en met mooi weer zelfs in september. De plant vormt vrijwel geen knol en dus makkelijk met het onderwerken. Tevens is de plant niet vorstbestendig en zal dus helemaal afsterven als het een keer goed vriest. 

 

Iedere verpakking is goed voor 50m2

Groenbemesting: Bladrammenas

€ 5,99

 • 5,99 kg
 • Uitverkocht

Contactgegevens:

Hoffman Zaden

Lijsterstraat 37

6591WE Gennep

Info@hoffmanzaden.nl

Facebook: Hoffman Zaden

06-53888454

Kvk: 81836473

BTWid: NL003609702B92

IBAN: NL31RABO0264560029

BIC: RABONL2U

 

 

 

 

 

 

 

De Moestuin van Robbert is lid van NAK tuinbouw wat staat voor Nederlandse Algemene Keuringsdienst van zaaizaden en pootgoed van landbouwzaden. 

 

Alle zaden zijn voorzien van de verplichte vermeldingen op de verpakkingen. Tevens wordt er jaarlijks een keuring uitgevoerd.

 

Fytosanitair nr: NL-895425904